Știri despre Scamadviser

Press Release - Brand Protection Agencies Join Forces To Fight Fakes Faster

Amsterdam, 31st of October 2019

Eight brand protection and cybersecurity agencies (Brandit, globaleyez, GCS-Risk, Group-IB, LdotR, Onsist, Pointer Brand Protection and REACT) have joined forces with Scamadviser, an initiative of the Ecommerce Foundation, to fight online counterfeits faster.

Fighting Fakes Faster

Now, taking down a website which is infringing on intellectual property rights of brands like Asics, G-Star or Hugo Boss, may take days up to months. For some online stores it is nearly impossible to find the registry, registrar or hosting company willing to let the website seize operations in a reasonable amount of time.

Scamadviser.com has as goal to give scammers less opportunity to continue their malpractice while legal action is taken. The website is used by more than 2.5 million consumers a month to check if a website is legit or a possible scam, phishing site or online store selling fake products. Scamadviser’s blacklist is also used by several social media and advertising platforms to check links to third party sites before being published.

Building a global blacklist

Participating brand protection agencies provide infringing domain names directly to Scamadviser via excel or API. New infringements are directly communicated to social media and advertising platforms to take the opportunity away from scammers to sell counterfeits.

Jorij Abraham, general manager of the Ecommerce Foundation wants to develop Scamadviser into the global blacklist for anything being a scam: “We continuously improve Scamadviser’s algorithm to identify online scams. With the domain names provided by brands and brand protection agencies, we cannot only warn consumers about the websites provided but also identify other shady websites that have comparable markers. One manually identified site selling counterfeit products may reduce the Scamadviser trust score of hundreds of other websites.”

The Ecommerce Foundation hopes that more brands and brand protection agencies will join as there are no costs involved. Conversation are already underway with several registries, registrars, hosting companies, payment service providers and police forces to join the initiative to build a global blacklist of scams.

About the Ecommerce Foundation

The Ecommerce Foundation is an independent organization with the mission to foster global digital trade. Apart from Scamadviser, the Ecommerce Foundation publishes 20+ free ecommerce reports annually about how to sell online in 50+ countries. It is the host of EcommerceWiki.org, an online community for 40.000 Ecommerce Professionals and the initiator of Safe.Shop, the Global Ecommerce Trustmark.

For questions you can contact: Jorij Abraham, General Manager Ecommerce Foundation: +31 6 52840039, jorij.abraham@ecommercefoundation.org.

Raportați comentariu

Vă rugăm să vă logați sau să vă înregistrați pentru a lăsa un comentariu ...

Vă mulțumim că ați raportat un caz de abuz.
Raportați abuz
Vă rugăm să vă logați sau să vă înregistrați pentru a vota

Spune-ți povestea

Ați căzut vreodată pradă unui escroc sau ați cumpărat produse false? Distribuiți cazul dvs. și ajutațin-ne să avertizăm consumatorii.

Cele mai recente bloguri

Simț comun: Prea bine să fie adevărat  Când căutați mărfuri online, o ofertă bună este un motiv evident pentru a alege un magazin online. O geantă Gucci pentru 24,99 € sau un iPhone nou pentru 399 €? Cine nu ar vrea să prindă o astfel de ofertă! Dar escrocii știu și acest lucru și vor încerca să profite de acest fapt. Când vizionați un site web, dacă o afacere pare

1. Respirați și relaxați-vă! Nu acționați direct. Primul pas ar trebui să fie să încercați să vă calmați! Poate părea că totul trebuie rezolvat cât mai curând posibil, dar uneori luând o gură de aer poate ajuta la punerea lucrurilor în perspectivă. Poate ajuta discuția cu familia sau cu prietenii. Aproape toată lumea este înșelată cel puțin o dată în viața sa. Nu