Over Scamadviser

Scamadviser helpt iedere maand 2.5 miljoen consumenten bij het bepalen of een website een scam is of juist betrouwbaar.

De website is in 2012 opgezet door Marc. Marc had golf clubs online gekocht en kwam er snel achter dat ze nep waren. Hij probeerde zijn geld terug te krijgen maar dit lukte niet. Uit frustratie heeft hij Scamadviser opgezet om consumenten te helpen een goede online ervaring te hebben en de juiste keuzes te maken voordat men online koopt. 

Scamadviser helpt online shoppers bij het maken van hun keuze door websites te beoordelen middels de Scamadviser Betrouwbaarheidsscore.

Het algoritme van Scamadviser checkt iedere website op basis van meer dan 40 technische aspecten. Van het IP adres van de webserver, het beschikbaar zijn van de contact gegevens, de leeftijd van de URL, beoordelingen van de website, en veel, veel meer. 

De Scamadviser Betrouwbaarheidsscore is niet perfect en wordt continue verbeterd. Als je het gevoel hebt, dat een website niet correct wordt beoordeeld, neem dan gerust contact met ons op

Scamadviser is sinds 2018 onderdeel van de the Ecommerce Foundation. De missie van de Ecommerce Foundation is om de wereldwijde handel te bevorderen. Hiervoor werkt ze als onafhankelijke organisatie samen met consumentenbonden, ecommerce en retail verenigingen en handelsbevorderende instellingen. 

Naast Scamadviser, publiceert de Ecommerce Foundation 20+ gratis ecommerce raporten per jaar over hoe webwinkels online kunnen verkopen in meer dan 50+ landen. Tevens is de Ecommerce Foundation gastheer van EcommerceWiki.org, een online community van meer dan 35.000 Ecommerce Professionals and de initiator van Safe.Shop, het wereldwijde keurmerk voor webshops.

Wat een website!

Scamadviser is FANTASTISCH. I kwam het toevallig tegen en vind het briljant. I wilde weten of een webshop betrouwbaar was of niet en de site heeft een score van 60%. Een vriend had me de webshop geadviseerd maar ik vertrouwde het niet. Niemand moet die webshop vertrouwen. Scamadviser is mijn website checker for scam websites!
TheSadFish

Werkt absoluut voor mij!

Recent probeerde ik een goedkope Android telefoon te kopen online. Ik heb Scamadviser 8 keer gebruikt. 6 websites gaven een negatief advies. Niet vanwege de locatie (Indonesie, Thailand) maar vanwege de reacties van andere gebruikers over trage leveringen en het niet kunnen retourneren. Scamadviser doet precies wat haar naam suggereert. Ik snap waarom sommige website eigenaren de site niet leuk vinden. Ze kunnen niet lanceren zich voordoen als een Amerikaanse website die in werkelijkheid in Thailand zit. Scamadviser heeft me niet alleen gered van een aantal bedriegers maar ook gewone bedrijven met slechte klantenservice.
Derick
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief